Lakseburger

Posted by on 17/10/2011 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

NB! Hvis du har brødene ferdigglaget, tar dette rundt 20- 30 min. Skal du lage brødene tar det gjerne litt lengre tid.

Humrer litt men jeg skriver dette. På nattevakt i natt møtte jeg en god kollega i samarbeidet over en pasient. Da vi hadde kontroll ble vi sittende og prate kort om hverdagen med to små barn, vakter, og superbesteforeldre som stiller opp. Vi lo litt over dager med vakt, undervisning, konferansetimer, fotballtrening, og så en middag innimellom der. “Det blir nok en Grandiosa i dag”, sier min kollega før han avbryter seg selv: ” Nei, det kan jeg jo ikke si til deg, dere spiser jo 5- retters hver dag”. Ho ho, han skulle visst hvor langt unna sannheten han er:) Familiematsida ble jo i utgangspunktet lagd grunnet et behov for å planlegge og strukturere hverdagen/ middager bedre. Men vi er fortsatt ofte verken “planlagt eller strukturert”. Svaret på mitt “Vi tar oss jo rett som det er en burger vi også”, var svaret: “Ja, etter dere har slaktet oksen, malt kjøttdeigen og bakt hamburgerbrødene ute i en steinovn. Ho ho, artig kar, det der:)

Og hvilket innlegg hadde jeg liggende på lur…? Jo, lakseburger med grove hamburgerbrød (det var da jeg måtte humre litt). Har du barn som ikke liker fisk? Prøv burger:)

Du trenger til 4 personer:
Hamburgerbrød: 2 dl sammalt hvete fin/ 3,5 dl sammalt spelt/ 3 dl havregryn/ 3 ss olivenolje/ 2,5-3 dl vann/ 50 gram tørrgjær/ 1/2 ts salt. Lakseburger: 1000 gram laksefilet/ 1 sjalottløk (kan sløyfes)/ 2 egg/ 2 ts salt/ pepper/ 1/2- 1 dl melk/ litt smør og olje. Tilbehør: Salat/ avokado/ tomat/ paprika/ rødløk. Rømmedressing: 1 boks rømme, 1 fedd hakket/ presset hvitløk, 4 ss majones, 3 ss olivenolje, et par dråper hvitvinseddik, salt, pepper og tørket gressløk.

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Start med hamburgerbrød: Ha havregryn i en blender, kjør til mel. Bland mel og havregryn sammen med tørrgjær og salt. Bland i lunket vann (37 grader) og olje til du får en deig som henger fint sammen (deigen blir ikke kjempemyk, da den har mye grovt mel). Sett til heving. Start på burgerne. Ha fisk og evt løk sammen i foodprosessor. Bland i egg, rør godt. Tilsett krydder, spe med litt melk. Farsen skal være lett å forme, ikke for bløt. Ta frem deigen til brødene (har du god tid lar du dem gjerne heve lengre, rundt 20 min). Lag passe store brød, klapp dem flate på ei smurt stekepanne. La dem etterheve litt (mer om du har god tid), mens du steker burgerne. Ha hendene i litt vann, form burgere i passe størrelse. Stek burgerne i stekepanne (medium varme) med litt smør og olje, stekes til de er gyldne på begge sider. Ta stekepanna av plata, la burgerne trekke på ettervarmen. Når du har stekt halvparten av burgerne, setter du brødene inn i ovnen, må steke ca 15 minutter (følg med!). Gjør klart tilbehøret: Skjær opp paprika og tomat, kutt avocado. Bland sammen rømmedressing, server:)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


+ 8 = nine

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

779

Asking questions are reslly pleazsant thing iif you are not understranding anything totally, but t

Mike Salisburry

If you have a local business and want to rank it on google maps in a specific area then this service

DavidSaure

YOU'VE WON A $1000 AMAZON GIFT CARD http://free-iphone-instagram.doukkalli.com/id-6789

shortcut

Appreciate this post. Ꮮet me try it out.

JefferyMef

ATTENTION: REGISTRATION ENDS SOON. HURRY TO JOIN THE BEST ONLINE FINANCIAL SYSTEM... >>> ht

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen